SMART Turbo ProFat
Systém SMART Turbo ProFat je kombináciou vysoko rýchleho mikrovlnného stanovenia vlhkosti v surovom mäse a v jeho zmesiach s analýzou dátového modelovania k rýchlemu odhadu obsahu proteínov a tukov v hovädzom, teľacom, bravčovom, jahňacom, baraňom, rybacom, kuracom, morčacom mäse a v zverine s mimoriadnou správnosťou a presnosťou. Tento systém je určený pre korekčnú procesnú kontrolu pri výrobe mäsových zmesí a pri stanoveniach optimálnej nákladovosti a ďalej ako doplnková technika k iným metódam stanovenia uvedených parametrov (NIR). Systém nevyžaduje žiadu počiatočnú ani následu kalibráciu, je teda po inštalácií okamžite pripravený k meraniu.
SMART Turbo ProFat používa oficiálnu AOAC metódu 2008.06 na rýchle meranie vlhkosti a jednoduchý matematický model vhodný na ten najlepší možný odhad obsahu tuku a proteínov. Dosiahnuté výsledky sú v kvalitnej zhode s výsledkami získanými inými konvenčnými sušiarňami a metódami extrakcie tukov.
Celková doba analýzy vzorky mäsa trvá 3 minúty alebo menej, analýza je bezodpadková a nenáročná na energiu. Systém SMART Turbo ProFat je dodávaný s cca 70 predprogramovanými metódami pre analýzu konkrétnych uvedených druhov mäsa a ich častí.